Opinione

Opinione

DEUX EX MACHINA

-ZIJA VUKAJ  Me qentë kam marrëdhënie mjaft problematike , gjithmonë të pastabilizuara e asnjëherë të sistemuara. Borxhi ndaj tyre shpërthen në forma befasuese e tinëzare, të përsëritura shpesh e rregullisht. Për këtë arsye, sa herë...

MIRSI KOCI , LISI LEGJENDAR QË MBRETEROJ FISIN E KOCAJVE

Perg. : Ilmi Kurti  Kur flasim për fisin Kocaj duhet të kemi parasysh se ka dy fise në Malësi të Madhe.Njëri ndodhet në Lohe epërme e tjetri në Stol të Zagorës në Shkrel.Kur themi që...

Nipi shkruan për Dajen , cili është roli i Prek Calit në Kryengritjen e...

Prele Milani  Së pari si studiues se dyti si nip Kelmendi vazhdimisht kam qenë i interesuar të di sa më gjerësisht rreth rrethanave dhe zhvillimin të ashtuquajturës Kryengritja e Kelmendit e vitit 1945 dhe të...

Edvin Kristaq Rama zbulon se Flamurin që ngriti Dedë Gjon Luli në Deçiq me...

Nga Ndue BACAJ Sihariq per Malësorë : Tashmë Edvin Kristaq Rama pas suksesit të madh në “qeverisjen” e Shqiperisë dhe pas suksesit si piktor , sukses që i ka rrenjët që në pikturat e tij që...

Midis Dhimbjes dhe Trishtimit

Përgatiti : Anila Ahmataj Shqipëtari nga natyra është një shpirt gjenetikisht i ndjeshëm , por një vend edhe i varfër shpirtëror , vuajtja konsiderohet një ndjenjë e thell shpirtërore por ajo bëhet ende më e thellë...

Mashtruesi krenohet , e i mashtruari skuqet

-Nikollë Camaj  Pas zgjedhjeve, si edhe pas të korrave, pritet që gjithkush të ketë korrë frytet e punës së vet. Nganjëherë, të korrurat nuk varen as nga puna, as nga kujdesi i vet korrësit, por...

SYTKI NDRECAJ : BURGU NUK ESHTE I RECIT POR …

Shenim i redaksisë : Mendojmë se ka të drejten e vet z. Sytki Ndrecaj , te saktësojnë vendëndolljen e Burgut . Pra të mos i "jepet" Reçit ajo që nuk i takon . Por...

GJENIU I CENOTAFIT

 Zija Vukaj (Dedikuar mikut tim Shtjefën Ivezaj) E dini se ç'është cenotafi? Disa nuk e dinë dhe nuk kanë faj. Cenotafi është një varr i zbrazur ose një varr pa të varrosur, por thjesht një varr- monument që i...

Shpresa e vetme është : “Bashkimi i Njerëzve të Ndershëm”

Më poshtë do lexoni reagimin e  Kryetarit të Partis Aleanca Demokristiane z.Zef Bushati  , ku me anë të rrjetit Social Facebook ai ka shprehur "revoltimin" ndaj situatës së tashme Politike ...  Ku jane demokristianet ?...

TETE HERE RRESHT DOLI KAMPION …

Ilmi Kurti 27 , tetor , 2017 ... Eliaz Ahmeti lindi ne Bajze te Kastratit nga dy prinder malesore me daten 14 qershor te vitit 1939.Nena e tij ishte e bije e bajarkatareve te Koplikut...