RAZMA I PRET TË DASHURUARIT ME FLOKËT E DËBORES

0
180

Sa jemi kthyer nga Razma piktoreske . Dëbora aty jo vetëm që nuk pushonte , por sipas të dhënave sinoiptike deri në oren 12 të nates , flokët e deborës do të ushtrojnë pushtetin e tyre këtu në Razem . Natyrisht që nuk themi ndonjë gjë të re , kur themi që natyra ndoshta më shumë se kujt do tjetër i ka bërë dhuraten më të bukur kësaj treve M.Madhe , së Shkodres e më gjërë . Për një gjysëm ore nga qendra e qytetit të Koplikut , me shpejtesinë me normale të mundshme , madje edhe me ndalesa , për të bërë ndonjë foto vecanarisht në fshastin Vrith , dhe kemi ngjitur këtu në “Shtepinë “ e dëbores . Këngëtari i mirënjohur Skender Xhafa , vecmas këngës ë bënë mjaftë mirë edhe detyrën e shoferit , Ja kemi mbërritur këtu në hyrje të Razmes , pikrisht këtu ku dikur pikrisht me 28 Maj 1968 që shënuar edhe si dita e fundit e elektrifikimit të Shqiperisë . Nuk ka përse , ndoshta zakoni për te hequr cdo gjë të së kaluares , por nuk dua ta besoj që ato shtyllat elektrike dhe ai lapidari, kushtuar përfundimit të elektrifikimit të vendit me driten e “Partisë” sot nuk ndodhen këtu . Por realiteti vështirë të ikun nga Memorja , e themi këtë për më teper sot kur turistet qofshin vendas apo të huaj do të kishin mjaftë dëshirë të njiheshin me një realitet të tillë . Nëjse të mos ikim nga tema e dites . Dëbora këtu eshte shtruar këmbeqkryq me banoret dhe mysafiret . Në anen tjetër të medaljes fadroma borëpastruese vazhdon punen . Nderkohë që lokalet i kanë hapur dyertë e tyre dhe presin mysafiret , I tillë është edhe Bar Restorant – Hotel Antiku , vërtetë dëbora jashtë nga këtu duket sikur është thjesht një pamje në TV . Njëri nga pronaret e këtyre lokaleve Tonin Vecaj shprehet se ndonëse me mund dhe djersë , por ama ndihen të lumturuar për këtë investim , mbasi shumë turist të huaj apo vendas mbeten shumë të kenaqur nga sherbimi dhe kushtet që u afrohen . E pra kjo është Razma e nje bukurie të rradhë jo vetëm në verë , por edhe në Dimer . Ndaj 14 Shkurti ,  sa shumë pronotime jane bërë për këte festë , këtu festojnë të gjithë të dashuruarit qofshin legal apo edhe ata ilegal .

Foto përshtatëse : 


LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here