Borë në Bjeshket tona …

0
141

Kushdo që ka vendosur të shkojë ne Juglindje apo në Veri , duhet të bëjë kujdes me shpejtësinë për shkak të pranisë së bores . Debora ka përfshire të gjithë Juglindjen . Të gjitha këto akse janë të kalueshme vetëm me zinxhirë . Të bllokuara janë rrugët rurale në zonat malore në të gjithë qarkun Juglindor . Në shume fshatra ka mungese të energjisë elektrike . Reshjet e dëborës të rëna gjatë natës kanë sjelle anomali në akset rrugore , Edhe pse reshjet e dëborës në territorin e qarkut Shkodër kanë tre ditë që kanë pushuar disa rrugë janë të pakalueshme . Kështu në drejtim të Vermoshit 10 km nuk mund të kalohen lirshëm as me makinë të madhe e as me pajset e nevojshme. Qafa e Predelecit është e bllokuar dhe përveç kësaj ka shkarje të tokës dhe fryn erë e fortë . Për këtë shkak disa fshatra janë bllokuar në Kelmend . E njëjta situatë është edhe në disa fshatra të Malësisë së Madhe , në rrugën Bogë-Theth , në zonën e Qaf Thores . Në këtë zonë ka dhe orteqe , kurse në rrugën Theth-Breglumi ka rënie të gurëve e kalimi bëhet me vështirësi .

Foto nga Luigj Gegaj : 

SHARE
Artikulli i mëparshëm“URA E BASHKIMIT” HAP SHKOLLE SHQIPE NE ITALI
Artikulli tjetërPaketa fiskale rëndon mbi biznesin e vogel
Revista "FJALA" është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe...

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here