Zonat e mbrojtura dhe zhvillimi i turizmit …

0
248
Përgatiti : Anila Ahmataj

Ajo që e bënë më të bukur dhe artistike një popull është vendi ku ai jeton dhe zhvillon aktivitetet jetësore. Mirpo ajo që e bënë kombin tonë të jetë mjaft i dallueshëm dhe të bëjë diferencën është tradita dhe kultura , pa lënë veç edhe territorin e mrekullueshëm shqipëtar i cili përmban brenda detin edhe malin. Qytetet e Shqipërisë kanë një pamje dhe përbërje sa antike aq edhe artistike,qytete si Berati,Korça,Kruja,Gjirokastra pa lënë veç qytetin e mrekullueshëm të Vlorës i cili përmban brenda vetes mrekullit e detit dhe natyrën fantastike. Ajo çfarë është e rëndësishme është se qyteti i Vlorës është mjaft i frekuentuar nga turistë shqiptar dhe të huaj.Për këtë “FLASH NEWS”ka realizuar një intervist me Doreit Petoshati, Ekspert Lokal i Qëndrës Mjedisore Adriatiku. Ajo ç’ka ishte në qëndër të vëmendjes në pyetjet që i drejtuam Z.Petoshati ishte interesimi mbi zonat e mbrojtura të cilat kanë një rëndësi të veçantë mbi zhvillimin e turizmit. Veçoritë e zonave të mbrojtura janë historike dhe kulturore.Turistët kanë një larmishmëri zgjedhje. gjiret e Vlorës janë të frekuentueshëm nga turistë të huaj,gjatë sezonit turistik të vitit 2017 numri i turistëve shkon në 19.000 nga data 15 maj deri në 15 shtator.Sipas Z.Petoshati zonat më të frekuentuara janë ajo e “Karaburun Sazan si dhe gjiret e ndryshme.Sipas statistikave viti 2018 do të ketë një sezon turistik të pasur me turistë të ndryshëm,nisur tashm edhe nga lehtësitë e këtyre zonave.


SHARE
Artikulli i mëparshëmSUKAJ RIKTHEN VLLAZNINE TEK FITORJA
Artikulli tjetërKARIKATURE POLITIKE
Revista "FJALA" është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe...

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here