SHOQATA E GRAVE ARTIZANE “NDERI” NGA KOSOVA

0
629

Një fakt sa domëthënes, aq edhe sinjifikativ. janë një grup grash të ardhura në Shkoder nga Kosova, për të promovuar punimet e tyre te artizanes. Kryetarja e këtij grupi, është Ganimete Tolaj, një grua intelektuale dhe mjafte komunikuese.

Sapo po prezantohemi, se jemi gazetar, nuk nguron dhe na tregon… Ne jemi shoqata e Artizanve “Nderi ” Kosove.
– Ju me pyetet perse, ky emer, ndaj dhe po vijoj… Ishte kohë lufte, një ngjarje sa edtrishtueshme, aq e dhimbeshme, por edhe krenare. Ushtaret Serb, po tentonin te dhunonin një grua kosovare. Nje Djalosh vetem 19 vjç, gjimnazist, bene heroin. Per te Shpetuar at Nënë nga perdhunimi i Serbve, Ai vritet dhe eshte deshmor i Atdheut.

E bëri këtë akt trimnie për të shpetuar nderin e nënes Kosovare. Ndaj pikërisht per të perkujtuar këtë akt per nderin … Ne krijuam shopqaten “Nderi” të grave Artizane, e perfundon tregimin e saj Ganimetja. Kjo shoqate e meriton kete vlersim edhe si mbartese e trashgimise se etnografise dhe kultures…


LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here