SHKRIMTARIT DHE BOTUESIT PJETER JAKU I JEPET TITULLI : ” NDERI I QARKUT LEZHË ”

0
153

Lezha perëherë ka qënë dhe ndaj mbetet një vater e ngrohtë për poetet , shkrimtaret , gazetaret dhe botuesit e ndryshem , të cilet kanë bërë emer në letersinë Shqipe . Ndaj dhe vlersimet për këta mjeshtra të letrave , asnjë here nuk kanë munguar . Kësaj rradhe poeti Lezhjan Viktor Gjikolaj në rrjetin social shkruan shkurtazi , por qartësisht për një veprimtari të këtyre ditëve , ku vlersohet botuesi i njohur Pjeter Jaku … Në biblioteken , ”Gjergj Fishta”,Keshilli i Qarkut Lezhe , organizoi ceremonine e dhenies së titullit ,”Nderi i Qarkut Lezhe”, z. Pjeter Jaku . Në këtë ceremoni moren pjese autoritetet vendore dhe rajonale si dhe poete , shkrimtare e artiste nga hapsira shqiptare dhe diaspora.  Titullin , në emer te Këshillit te Qarkut Lezhe , e dorezoi N/kryetari , z. Agustin Marku . Shkrimtari dhe botuesi Pjeter Jaku , falenderoi Keshillin e Qarkut si dhe Klubin e Letrave ”Ndoc Gjetja”, i cili kishte bërë propozimin për vleresimin e kontributit të Jakut . Përshendeten me këtë rast edhe poeti i njohur Agron Tufa , Kryetarja e Klubit te Letrave , Lulzime Celami ,,, piktori Pashk Pervathi , shkrimtari dhe aktori Salvdor Gjeçi , shkrimtari e publicisti Ndue Dedaj , kengetari i njohur Ilir Shaqiri , Agim Basha , Agim Picaku , Tonin Nikolli dhe shkrimtarja e gazetarja e njohur , Flora Nikolla . Pershendeti gjithashtu , poetja e njohur Elinda Marku , bashkeshortja e shkrimtarit .

Foto gjatë aktivitetit :

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here