RINIA BRAKTIS SPORTIN

0
310

Esat Ymeri

Femijet qe ne moshe te vogel e marrin at formimin e duhur.Per te arritur nje formim cilesor qe femija juaj te jet nje talen ne sport apo kulture, kondributi I prinderit eshte i domosdoshem. Por nje fenomen i çuditshem po ndodh vitet e fundit ne Malesi te Madhe ku femijet dita dites po rriten dhe po largohen nga aktivitetet sportive dhe kulturore. Kjo ndodh dhe per shkak te teknologjise se fundit si telefona te fundit apo lojra eletronike, por jo vetem kjo te rinjet Malesor po braktisin Sporte te ndryshme duke pare qe mbeshtetja nga organen qe drejtojne sportin arsimin dhe kulturen eshte zero ata nuk e shofin si perspektive per te ardhmen.

Nderkohe futbolli ishe dhe esht sporti qe praktikohet me shum ku Malesi ka disa grup mosha dhe nje ekip si Veleciku ne kategori te dyte, por kushtet qe afrohen per femijet dhe te rinjet len per te deshiruar. Ekipi i Velecikut mbylli nje sezon mjaft me probleme financiare ku kjo i largon me teper talentat Malesor. Te njejtin problem esht dhe per grup moshat ku prinderit e tyre paguajn çdo gje qe nga rrobat fushat ushqimi etj pra mbeshtetja. Nga 1000 mije probleme qe egzistojn te rinjet preferojne kafenet gjat ditesdhe lotot e mbushura plot.

Keqardhje pasi Malesia ka rritur sportista te ndryshem kjo nuk do te thot qe mungojn talentat por don me shum mbeshtetje nga bashkite drejtoria e arsimit etj Ne Malesi te Madhe nuk mund te harrohet kontributi i te ndjerit Mustaf Mukaj, i cili kontriboi me grup moshat si Tranjer dhe Qendroi shum prane Velecikut, pa harruar Shyqyri Zekaj, Besnik Duli, Imer hasaj, profesor Halil Hasaj dhe tranjerin e ri Eriton Popaj etj. Nje kntribut te madh ofron per femijet dhe Prof Ndue Necaj si dhe Bahri Hoti, i cili me fushen sportive qe ndertoi po ofron me te miren per kta femije qe kushtet ti ken sado pak me te mira.


SHARE
Artikulli i mëparshëmGRATE që frymojnë VLERA
Artikulli tjetërPoezi nga Marash Gilaj
Revista "FJALA" është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe...

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here