MUSINE KOKALARI dhe Social-Demokracia në Shqipëri

0
532
“Lëvizjen revolucionare nuk e kam kuptuar kurrë! Edhe sot që jam ndeshur me revolucionin në çdo aspekt të jetës sime, prapseprapë unë mbeta për luftën e hapët politike.”- Musine Kokalari

Në konferencēn shkencore të organizuar sot në Shkodër nga Muzeu “Musine Kokalari”, studiues e shkrimtarë hodhën dritë mbi figurën emblematike të femrës intelektuale shqiptare , veprimtares së shquar shoqërore dhe politike , themeluese e partisë opozitare Partia Social Demokrate , pikë referimi dhe model dhe për ditët e sotme . Besnike e idealeve te veta , Musine Kokalari pranoi të martirizohej e gjallë  , pa bërë asnjë kompromis me diktaturën komuniste , e cila nuk ia kurseu vuajtjet dhe dhimbjet në ditët e fundit të jetës . Ky aktivitet i organizuar nën okeljon : Musine , muza ime , ku kanë referuar studiues nga Shqiperia , Kosova , Maqedonia , Italia dhe Gjermania .Të gjithë janë shprehur se personaliteti i intelektuales së shquar , i socialdemokrates së bindur , është mbetet modeli edhe i emancipmit të femres Shqiptare .

                   


SHARE
Artikulli i mëparshëmNazif Cungu mysafir tek Ali Ahmeti …
Artikulli tjetërGurët e Tëmthit – Trajtimet Natyrale dhe Kurat Më të Reja
Revista "FJALA" është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe...

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here