MJESHTRI I MADH FADIL KRAJA , KA HYRE  NE PESE NJEZETESHET E JETES SE TIJ …

0
193

Sot   me daten  11 shtator  2o17 , Mjeshtri I Madh Fadil Kraja , ka mbushur plotë 86 vite.Një jëtë e mbushur plotë me mbresa nga më të ndryshmet.Dramaturgu I njohur Fadil Kraja, ashtu siç ka ditur mjeshterisht të ngrejnë në art, ngjarje dhe episode  të jetes së perditëshme të njerzve të thjeshtë, po keshtu  me thjeshtësinë e tij karaketeristike, ka dale këtu në oborrin e shtepisë  , dhe si sigjithënjë I gatshem  per intervistë.- Une periullen ejetes  time e kam ndarë në njëzet՞she.Njezet  vitet epara  të rinisë, kujtime  të largëta , por  të bukura mbeten.Njezet vitet e më pasme shkollim , formim , pjekuri dhe perkushtim profesionit.Njetshja e tretë 4o vjeç, deri në 60 vjeç kulmi I pjekurise artistike, Nderkohë që njezetshja e katert 60 virte deri në 8o, shfrytezim I “magazines” së kësaj jete , duke mos u ndalur per asnjë moment krijimtarisë, Nderkohë tashme prej  6 vitesh    ka hyrë në njezetshen e pestë të jetes së tij  , mjeshtri I madh Fadil kraja, humor kujton  një sentence të njoghur: Ndoshta një  ditë do vdes dhe unë.Ndaj të gjithë urojnë që mjeshtri I madh  Fadil Kraja   edhe  njezetshen e pestë ta mbushin plot , pse jo edhe ta tejkaloj…Mjaftë interesante  ishte pergjigjëja e pyetjes sone, se si ka mundesi që jo pakë kolege , shjkrimtar   e shkrimtare,  dashamirës të pënes së tij , vijnë me kenaqësi per ta qerasur  , tek tavolina e tij , tek  lokali me emrin “Tullat  e Kuqe”… ? Aaa ,  unë të gjithë falenderoj shprehet mjeshtri , por, kafja ime  k՞tu paguhet  prej njezet vitesh nga pronari I “ Tullave”.k֝sisoj pra , mjeshtri I madh Fadil Kraja  sotfeston 86 vjetorin e lindjes së tij , edhe  ne të  gjithë I themi : Gezuar Profesor!


LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here