Kulturë

Kulturë

BESA – BESNIKU I SKENËS SË HUMORIT

Nga : Ramazan Çeka  Besnik Çinari, talenti i lindur, aktori i papërsëritshëm, përfaqësuesi i humorit tipik shkodran, një tjetër pasardhës i shquar i skenës së estradës, por dhe përçuesi i këtij humori nëpërmjet interpretimit dhe krijimtarisë...

Një monument shkronjash shqip për Njeriun Monument Robert Elsie

Nga : Namik Selmani - Shkrimtar - Gjuhëtar Tetorin e vitit 2017 në qëndrimin tim në Boston e prita më një trishtim të madh njerëzor. Nuk ishte ajo “ sëmundje dhe ankth ” që e...

Analize Kulturore …

Përgatiti : Anila Ahmataj Qyteti i Vlorës është një nga ata qytete që artin e ka në qëndër të vëmendjes madje edhe frymëzim . Shumë artista kanë dalë nga ky qytet bregdetar i bukur ,...

Gazetari dhe poeti i një profili të veçantë

-- ndryshe , ky ishte Anton Grishaj Ka ndarje dhe ndarje nga jeta.Ka ndarje që të marrin me vete si rrezatim ndjeshmërie, respekti dhe investimi moral, qytetar dhe intelektual, që mbeten të pashlyera, jo thjesht...

Vlorë , “Verë dhe Poezi”

Nga : Gëzim Vuçaj Një dhuratë e bukur , plot emocion dhe mbi të gjitha një gjetje artistike e koleges sonë në qytetin e Vlorës gazetares edhe të revistes "Fjala" Anila Sulaj Ahmataj . E...

Agron Pllumaj dhe Ekspozita e më se 100 instrumenteve muzikore!

Ajo që ndodh rrallë , ka meriten të hyjnë në histori jo thjeshtë si një ngjarje renditur e para , por si një ngjarje që mbahet mend gjatë nga brezat si një sherbim ndaj...

ARTIZANET E GJIROKASTRES, DUANE TE “MESOJNE” NGA SHKODRANET

Shkodra , ky qytet i cili në shumë sfera të jetes, është shkollë per shumë qytete të tjera të vëndit, pa mëdyshje është shkollë edhe per artizanaet e qytetit të Gjirokastres.Këtë fakt e...

KUSHTUAR NENE TEREZES …

…. I vetmi instucion i shtetit që ka mbetur në M.Madhe përsa i takon kultures , është vetem Qëndra kulturore e femijëve , me drejtoresh znj. Lindita Shabi . Ndaj duket se në mungesë të...

POEZIA E FISHTES NE INTERPERTIMIN E GJIMNAZISTEVE SHKODRAN

At që në fakt duhet ta bëjnë edhe të tjerë në fushat e tyre, e kanë bërë, duke u kthyer në model të një perkushtimi dhe sherbimi ndaj të rinjve gjimnazist, dy aktoret e...

POEZIA E TIJ ISHTE MUZIKË

-Vizatim letrar- Atë ditë e mora çadren me vete ,  jo thjeshtë si zakon që kur nisesh për rrugë të gjatë njeriu bënë mirë që i merrë edhe masa të tilla , por edhe se...