Kryeministri Rama : Nga muaji mars , oficer sigurie në shkolla

0
175
Kryeministri Rama ka njoftuar se nga muaji mars në 15 gjimnazet e Tiranës në ambientet e shkollës do të ketë edhe një oficer sigurie. Rama u shpreh se figura e oficerit qëndron midis territorit të përgjegjësive të ministrisë së Arsimit dhe asaj të Brendshme, ndërsa do të ketë rolin e një kujdestari.

“Programi do të aplikohet në 15 gjimnaze dhe nis në muajin mars. Duhet bashkëpunim mes mësuesve dhe Policisë së Shtetit. Oficeri i sigurisë do të jetë si kujdestari. Oficeri do të garantojë që ministria e Arsimit, por edhe e Brendshmja të kenë më shumë informacion për kërcënimet e jashtme ndaj shkollës me ngacmimet, mundësinë apo ofronim e shit-blerjes së lëndëve narkotike dhe shfaqet e pa denja gjatë procesit mësimor. Oficerët e sigurisë do të jenë persona të shkolluar që do të kenë edhe kaluar akademinë e sigurisë, të trajnuar posaçërisht për këtë detyrë”, deklaroi Rama.


LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here