GJON FRANI IVEZAJ “SJELL” NE “MARIN BARLERTI” MALESIA DHE FISI IVEZAJ NE RRJEDHAT E HISTORISE

0
732

Ashtu , me madheshtinë dhe krenarinë e të qënurit Malesor, por edhe me mjeshterinë e pënësë , së një profesionisti . Gjon Frani Ivezaj , menjëherë mbas botimit të librit Malësia dhe fisi Ivezaj në rrejrdhat e historisë , ka zgjedhur Shkodren , këtë qytet të kulturës për të promovuar organizimin e këtij eventi e ka marrë persiper , Revista “Fjala ” dhe shoqata kulturore – artistike “Sali Mani”. botuesi i revistes dhe moderatori i takimit gazetari Gëzim Vuçaj , duke sjellë një risi ndryshe nga promovimet e tjera ka realizuar një intervistë me autorin Gjon Fran Ivezaj , duke e “ngacmuar” per te treguar , diçka më shumë rreth vetes së tij dhe krijimtarisë në pergjithësi . Pastaj fjalen e ka marrë kritiku dhe studiuesi i njohur Zija Vukaj , i cili është ndalur tek trajtesa letrare e fakteve historike , që na sjellë Gjon Ivezaj . Po kështu edhe Kadri Fikaj , Rita Kalaj , Ilmi Kurti , Ruzhdi Poda e Life Hasa , por edhe ndërhyrjet mjaftë të gjetura të drejtorit të biblotekes Gjovalin çuni i dhanë sharmin e duhur këtij promovimi .  Mjaftë e qelluar dhe , ndaj ka fituar edhe duartrokitjet e të pranishmëve e përshendetja me lahut nga legjenda e lahutes shqiptare Jonuz Delaj . Në fund autori , mbasi është vlersuar nga Shoqata kulturore “Sali Mani” dhe revista “Fjala” me çertifikaten e mirënjohjes , për vlerat e tij intelektuale në sherbim talësisë dhe kombit , çertifikat të cilen ia kanë dorzuar Gjyste Bici  çarku dhe drejtori i revistes Gëzim Vuçaj . I impersionuar Ivezaj ka shprehur mirënjohjen dhe kënaqsinë që promovon librin e tij në “Marin Barleti” . Këtë aktivitet e kanë percjellë mediat lokale të Shkodres Tv Kopliku , Star Plus , Antena Nord , Tv1 , Rozafa dhe VO Amerika . Ndërkaq Tv Kopliku s’shpejti do të pregadisin një speciale të zgjeruar ,Po keshtu edhe revista”Fjala”, në ditet në vijim do të percjellin me video , këtë aktivitet…

 

SHARE
Artikulli i mëparshëmKush është Don Kishoti dhe pse e quajmë të marrë ?
Artikulli tjetërPENA SHKODRANE – CIKEL ME POEZI NGA EVLONDA PERLALA

Revista “FJALA” është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe…

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here