11.4 C
Koplik, AL
E premte, 23 Shkurt 2018.

ESTETIKË – (Sipas Pirandelos)

Zija Vukaj  Shoh një zonjë të moshuar me flokë të ngjyer , lerosur krejt me s’di çfarë pomade të tmerrshme e pastaj gjithë e kallajisur...

Nipi shkruan për Dajen , cili është roli i Prek Calit në Kryengritjen e...

Prele Milani  Së pari si studiues se dyti si nip Kelmendi vazhdimisht kam qenë i interesuar të di sa më gjerësisht rreth rrethanave dhe zhvillimin...

DEUX EX MACHINA

-ZIJA VUKAJ  Me qentë kam marrëdhënie mjaft problematike , gjithmonë të pastabilizuara e asnjëherë të sistemuara. Borxhi ndaj tyre shpërthen në forma befasuese e tinëzare,...

NË ARENËN E MËRGIMIT

ANISA MARKARIAN Nganjëherë, i bëj vetes ca pyetje-gjëegjëza. Drejtpërdrejt, pa asnjë njoftim paraprak. Pa humbur kohë për t‘i kërkuar leje (as edhe për edukatë): a...

Midis Dhimbjes dhe Trishtimit

Përgatiti : Anila Ahmataj Shqipëtari nga natyra është një shpirt gjenetikisht i ndjeshëm , por një vend edhe i varfër shpirtëror , vuajtja konsiderohet një ndjenjë...

DETI ËSHTË I YNI JO I GREKUT !

Klejda Todhri (Aktiviste në qytetin e Vlorës) Qesh se nuk qaj dot . Deti është i të gjithëve . Është i imi , i joti...

Pushtimi i Konstantinopojës dhe aleanca ortodokso-islamike!

Nga : Skender Jashari Kohëve  të  fundit  është   gjithnjë  e më  mediatike  aleanca   ortodokso-islamike,  gjegjësisht  ruso-sllave  me  botën  islame! Rrënjët  e kësaj  aleance   që në ...

Vlera që po shuhen në Luginën e Shkumbinit

Dr. Skënder Karriqi Kur Prof Ramadan Sokoli shkruante në vitin 1965 për polifoninë shqiptare në studimin me titull “Folklori muzikor shqiptar”, dhe me këtë rast...

SYTKI NDRECAJ : BURGU NUK ESHTE I RECIT POR …

Shenim i redaksisë : Mendojmë se ka të drejten e vet z. Sytki Ndrecaj , te saktësojnë vendëndolljen e Burgut . Pra të mos...

MIRSI KOCI , LISI LEGJENDAR QË MBRETEROJ FISIN E KOCAJVE

Perg. : Ilmi Kurti  Kur flasim për fisin Kocaj duhet të kemi parasysh se ka dy fise në Malësi të Madhe.Njëri ndodhet në Lohe epërme...

Përmbledhtas

Anila Kodra : Shans për një këngetare , të ketë bukurinë e zërit dhe...

Intervistoi : Gëzim Vuçaj  Pyetje - Pas një pause , disi të gjatë jeni rikthyer serish tek “dashuria “ juaj kënga , është tashme...

Fadil Kajoshaj për herë të tretë zgjidhet Kryetar i Kuvendit të Komunës së Tuzit...

Albert Camaj - Malesia.org Në vazhdimin e seancës konstitutive të parlamentit të komunës së Tuzit, komunë në kuader të Kryeqytetit, të mbajtur ditën e sotme...

Projekti Agro-Turizem Albania , i financuar nga USAID dhe Ambasada Suedeze ne Tirane ,...

Vlersohet se ka për qellim transformimin e gjashtë fermave agroturistike , ku janë të shpërndara dy në M.Madhe , dy në Shkoderdhe po dy...