“ BURRAT VDIQEN , RROFSHIN GRATE DHE ZOJA E BERISHES ” , DY LIBRAT BINJAKE TE PRELE MILANIT …

0
647

Promovim , apo pergim , ka here qarkullon kjo pyetje prej disa kohesh . Dhe ja duket te dy këto terma duhen perdorur sipas rastit . Ndoshta kur është fjala per të prezantuar para kolegve dhe dashamireve një liber tëndin edhe mund ta quash si zakonisht promovim , por kur behen dy , athere ndoshta edhe kur ka pak satire ia vlenë të thuhet pergim . Kështu në biblotekën Marin Barleti të Shkodres janë promovuar dy botime interesante të autorit Prele Milani . Burrat Vdiqen , rrofshin Grate , si dhe Zoja e Berishes . Libri I pare satirë mjeshterore me bollek nga Prelë Milani , keshtu mund të themi , libri I dytë : krejt ndryshe nga shumë tjerë vjen tradita e Malesive të veriut . Këtu kanë diskutuar mjaftë pena të shquara të Shkodres , citojme Skender Temali kryetar I shkrimtarve shkodran , Ndue Sanaj , Kadri Fikaj , por edhe Lazer Kodra e Kadri Ujkaj , Lulash Brigja si dhe Mimoza Rexhvelaj e deri tek Qazim Cela ishin disa nga ata qe emoren neper “goje” jo vetem Prelë Milanin por edhe dy librat e tij . Interesante dhe mjafte emocionuese ishte pershendetja e Lindita Prenga, fjala e saj solli emocion. E gjithe kjo dite e ngarkuar me promovimin , ose pergimin e ketyre dy librave , duhet pranuar qe I dha kreavitet veprimtarive ne qytetin e Shkodres .

FOTO NGA AKTIVITETI …

                

 


LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here