ARTIZANET E GJIROKASTRES, DUANE TE “MESOJNE” NGA SHKODRANET

0
156

Shkodra , ky qytet i cili në shumë sfera të jetes, është shkollë per shumë qytete të tjera të vëndit, pa mëdyshje është shkollë edhe per artizanaet e qytetit të Gjirokastres.Këtë fakt e tregon në një intervistë per revisten “Fjala” edhe kryetarja e artizaneve “Argjiro” Gjirokaster znj,Lubiana Baoja…..Ne kemi një grup grash dhe vajzash të cilat i jane poerkushtuar tradites së punimeve artizane, madje falë edhe perkushtimit të tyre, këto gra po “germojnë” në traditen e vjeter, per ta nderthur, me pervojen e re.Ne kete kontekst, sipas znj. Lubiana Baoja, do tështe mjaft e dobishme, qe jo vetem të kemi organizime panairesh të perbashketa , por pse jo ,të shkembejm pervojen ne mes njera tjeteres.Nderkaq me interes per artizanet Gjirokastrite është, të krijohej një model shkolle nga artizanet Shkodrane per artizanet Gjirokastrite. Shkodra ka duuararte, ndaj ne duhet të mësojmë prej tyre….


SHARE
Artikulli i mëparshëmRezultati Final i Kzaz nr.1 M.Madhe ,
Artikulli tjetërVECOJME NGA EMISIONET NE TV KOPLIKU “FJALA PER JU…….”
Revista "FJALA" është në treg për shtypin shqiptar, por edhe më gjerë, që nga viti 2012, por nga vlerat që mori dhe ofroi, kjo revistë bashkangjitur dhe me aktivitete social-kulturore, lindi ideja për të krijuar për ju të dashur lexues edhe këte uebfaqe...

LINI NJË KOMENT

Please enter your comment!
Please enter your name here